Сучасний споживач став значно відповідальніше ставитися до безпеки продуктів, які він купує кожен день. Особливо це стосується якості води, адже вона постійно використовується як для пиття, так і для приготування страв і напоїв. Тому споживач завжди шукає альтернативу.
Протягом останніх років в секторі громадського харчування та готельного господарства європейських держав з'явився новий для них вид продукції: фільтрована вода. Відфільтрована вода все активніше пропонується для продажу в ресторани для приготування страв і напоїв.
До слова, в Україні така вода може продаватися як в кіосках по наливу води, так і розвозитися за допомогою водовозок. Найбільш просунутим вважається установка дорогого фільтра на кухні.
Експерти з Європейської Федерації бутильованих вод вирішили провести ряд досліджень, щоб з'ясувати, наскільки безпечний цей вид води. В результаті аналізу та лабораторних досліджень фільтрованої води виявилося, що її якість і безпеку не можуть бути гарантовані з точки зору гігієни і контролю.
Питання скільки?
У більшості випадків фільтри зменшують лише рівень хлорину, який до цих пір використовується для дезінфекції в системі централізованого водопостачання. Тому вода стає більш вразливою до бактеріального забруднення, в чому й переконалися експерти Європейської федерації бутильованих вод, виявивши невідповідність за бактеріологічними показниками такої води. Однією з причин є те, що тара не проходить належну обробку, адже чистота тари - один з основних факторів впливу на безпеку води. Зазвичай виробники фільтрованої води розливають продукцію в тару споживача, рідше - використовують власні ємності.
При цьому ні в першому, ні в другому випадку тара не проходить належну підготовку і обробку, герметичність у такого продукту відсутня, що не дозволяє воді зберегти якість і залишатися безпечною.
- Другою причиною ризику є те, що фільтруючі пристрої часто використовуються з недотриманням умов очищення і не замінюються вчасно.
Так як сучасний споживач відповідально підходить до вибору продуктів харчування, постає питання: яку ж воду купувати, щоб бути впевнений в її якості і безпеки?
У США і країнах Європи вже давно великою популярністю користується бутильована вода з доставкою. В Україні ж категорія почала розвиватися досить недавно.
Вода такого формату розливається в пляшки об'ємом 18,9 літрів, що робить її використання більш тривалим і зручним.
Якість бутильованої води від перевіреного виробника, який має міжнародні сертифікати якості, власні лабораторії і може запросити Вас на виробництво, дійсно не залишає сумнівів, тому що виробник гарантує покупцеві безпеку продукції, приділяючи особливу увагу не тільки сировини, але і якості тари і іншим умовам виробництва.
Крім кількох стадій контролю тара також проходить кілька етапів дезінфекції, основні з яких: • Обробка спеціально розробленими для харчової промисловості миючими засобами. • Обробка озоном. Контакт води і повітря у виробничому процесі - мінімальний, а додатковий захист у вигляді пиляків, термоколпачков і двухкомпонентной пробки дозволяє гарантувати герметичність продукції, що дозволяє зберігати її в закритому вигляді 6 місяців.